Monday, 5 January 2015

Cuti Panjang


Cuti berbaki seminggu lagi 
Tapi aku baru nak cakap pasal cuti.
Well.. nak buat camne aku bukan ada mood tiap masa nak berkarya ni hahaha 

Dah masuk tahun baru pon n bakal masuk semester baru (praktikum oii).
Me 22 y/o alrdy. Gawd. Tua sudaaa 
Kena byk ubah perangai yg entah pape ni
In shaa Allah harap2 bolehhh 😊

Yg pasti cuti kali ni tak banyak jalan2 tapi banyak pengalaman n banyak pengajaran yg bukak mata aku. 
Mentang2 la cuti kali ni takde esaimen kena buat duk makan tido jela aku ni entah berat naik berape kilo. 
Bila dah nama cuti panjang makan pon panjang la jugak.

Tapi cuti kali ni banyak cakap pasal kawin je kat rumah. Bukan aku je sampai ke abah pon duk cakap pasal kawin. 
Ada skali tu kat rumah kak mira aku duk syok baiki tudung ni pastu abah tengok aku. Aku pon sengih jela mcm kerang busuk tu pastu tibe2 abah tanye "dah mu nok nikoh dgn sape sya?" Hahahahahahahaha bila abah yg tanye mesti die duk tunggu2 sape la bakal menantu die yg sorang lagi ni. 

Mane2 laki yg aku kawan aku sume aku dah tunjuk dah cite kat femly. Tunggu masa jelaa walaupun macam takde calon jugak lagi. Hahaha
Rilek sudaaa.. mude lagi. Belajar ade 2 tahun lagi. Sabaq.
Kalau dah jodoh kawin jugak. Kalau bukan jodoh buat la camne takkan kawin jugak. 
Si si si si si

Lagi ape bende lagi ek aku buat mase cuti nie.
Hmmm.. takde kot. Sebulan duk teman mama kat kemaman. Yg tu memang mcm orang kena kurung sungguh hahaha x kluaq bak hang.  Tido makan tgk tv. Tu je!!!
Pastu balik umah 2 minggu sebab banjir. Alhamdulillah ganu banjir tak teruk. 
Then minggu ni aku balik kemaman semula seminggu then balik kl dah oi minggu depan. Sighhhhhhhh

Tu jela. Cuti gua x seindah cuti panjang orang lain boleh g jalan sana sini bebas keluar situ sini. Den terperuk je dlm umah haaa.. 
Nasib baik ade khalish dgn khairani sayang. Boleh gak main2. 

The End~ 
sebab cuti panjang tapi jadi pendek sebab banyak tido. Hehe 
Aku berharap tahun baru semester baru umur baru aku dapat improve diri aku dari banyak segi. 
Chaiyok!! Chaiyok!! 

P/s: Alhamdulillah result sem 4 chantekkkk!! 😁 harap2 lepas ni dapat merasa sekali pon takpe anugerah pengarah tu. Aminnnn

No comments: