Friday, 17 May 2013

Penat~



terasa sangat penat bila hati yang seketul ni tak pernah nak berhenti sakit..
mesti ade je perkara yang buat hati disentap diragut tanpa belas kasihan 
sampai bila hati aku nak jadi macam ni

sampai bila kepercayaan untuk dia dapat aku hadirkan kembali sekiranya ini yang selalu aku rasai
di saat aku dah mula terbitkan rasa sayang tu kembali
mesti ade perkara yang menghalang
macam tak nak bagi hati aku balik semula
kenapa lah hati aku ni begitu rapuh

aku harap minggu ni berlalu dengan cepat
aku perlu kembali ke dunia di mana aku tak perlu fikirkan apa-apa
Lavalon Dragonica banyak tolong aku selama ni
terutama sekali lepas dah jadi macam ni
aku dah penat sangat2 Ya Allah..
kenapa susah sangat aku nak hilangkan rasa sayang ni..
kenapa tak ada orang lain yang dapat ganti dia Ya Allah~
:((

kalau ada pon yang sudi mengisi kekosongan ini
insan itu masih tak dapat menambat hati aku yang sekeping ini
tak sanggup rasanya nak memberi hati ini kepada orang lain
kuatkanlah hati ini Ya Allah~



Tuesday, 12 March 2013

things to take care of



                  Assalamualaikum..


dah lama rasanya since januari aku tak post kan. 
last post pon yang happy2 je sebab dapat jumpa someone special
sekarang aku dah takde masa nak fikir pasal semua tu
hati aku dah parah sekarang
kecewa, terluka, hancur 
semua ada lah. tak terkira
tapi aku sabar jela nak buat macam mana

the best thing yang aku jumpa sepanjang aku mengubati hati yg lara
adalah main game all the time
arin banyak berjasa sebab suruh aku main game tu
tanpa game tu hidup aku pasti tak tentu arah sekarang
the best thing is aku dapat lupakan semua perasaan yang lemah2 ni
tak perlu fikir dah pasal siapa2

dalam game pon ada ramai je kawan nak ajak sembang
tolong wat aku gelak2 hepy2
semua yang lepas2 tu aku dah tak rasa pape
oran gnak buat ape pulak kat aku pasni sebab dia
buat lah
aku dah takde perasaan langsung
jiwa dah KOSONG!!

esaimen pon tengah banyak
bertimbun2
total yang ada maybe 11 esaimen kot
 tu pon x dapat lagi yg lain2
sabar jela hidup sebagai seorang pelajar ipg
banyak komitmen diperlukan

bulan 3 ni aje esaimen
bulan 4 ada 
PBS , BIG, recording utk gamelan, amali muzik, UAK
bulan 5
2 kali konvokesyen (gamelan)

juz hoping for my happiness will come back
apa yg berlalu tinggalkan
mulakan hidup baru dengan chapter baru
mangga hati aku sebaik mungkin  :)

adios~  <333

Sunday, 27 January 2013

long long and happy dayyy ^_^



Assalamualaikum...
hello hye ~  ^,^

today i just had a great day with my family and him  :)
who is him??? *krik3*
he's just my someone special but i still can't describe my feelings   :|
that doesn't matter lah syaaa.. haihhh

today my family n i went to Mesra Mall, Kemaman for an event
my abah had to be a judge for some colouring competition.
not my abah only okee
that judges included me, my mama and my sister kak ana  :)
abah asked us to choose the best 5 coloured *what should i call those; pictures? sheets?*
arghhhh.. nevermind~

i know nothing about that competition
but there is something i know which is the competition opened two categories for children ONLY.
it is fun to be a judge for a competition like that.
not because of i got a chance to be one of the judges but it's about US
the whole family got to be the judges TOGETHER~  :)))

yaareee yareee yareeee..
that's only my intro of the ceremony. muahahaa
the best part is i got to meet him~   teheee~  *widely smiled*
for the whole day i spent time with him. walking there walking here.
go to the same place then turn around and walk to the same place again again n again
to me that place is some kind of a bit boring compared to other places i'd been before >.<
but that's nothing compared to him walking along with me chit chat these n those
from 11.15 a.m until 4 p.m i guess we're together n my whole family were there toooo~

and and andddd...
guess what??
my mama asked him to join us eating together a few times.
at first he asked me to eat at other place but for the second which is the lunch he can't refused at all
*evil laugh*
we with my family go to Burger King and had out lunch TOGETHER again. :D
that really makes me the happiest person of the day ONLY.
last but not least...

the worst part is we don't have a chance to take pictures together  :((
but! i think mama had taken some pictures of me n him eating at the Burger King
got to gigibiru tomorrow. hehehe

i can't say that today was the best day of my life because i'm waiting for the best day in the future :)
together forever. live happily ever after.
The End.
*such a nonsense*


no need for pictures..
the memories are more than enough for him but not for me *haha*
  adios!  :*