Thursday, 27 December 2012

result sem 3 : PPISMP



Happy Holidays!!

erk..bukan ke cuti dah nak habis eh baru nak wish. heee

cuti bukan main lagi lama tak nak gunakan sebaiknya. :3

Btw, result sem 3 dah keluar!!
actually dah keluar 2 hari lepas kot tapi aku baru nak update. lambat betul buat kerja. 
suka benar buat keje bertangguh. 
itu lah nurulsyakirin yg sebenar. haha

Mr. Google
result kali ni dah berbeza sikit dari result yg lepas2. beza dari segi cara dapat je dan kesan.
kalau dulu kena tunggu balik ipg n 2 minggu lepas tu baru boleh dapat result
memang tu menyeksa jiwa la kan

tapi sekarang dah boleh check online. ipik baru gunakan kemudahan atas talian
sempena ipg Lestari la senang kata  :D
tak kira la macam mane cara dapat yg penting result lulus kan.

act, sem 3 ni la sem akhir aku jadi budak foundation a.k.a PPISMP
kalau lulus sem 3 ni maka dengan rasminya boleh masuk PISMP a.k.a degree
senang kan. lulus je. tapi nak tunggu result keluar tu la seksa jiwa raga dulu
lambat sangat keluar. ipg lain dah 2 minggu awal keluar result ipik baru keluar. haha
takpe2. kena bersyukur jugak ye dak?


nak tengok result tak? kat bawah ni  O:


Alhamdulillah.. syukur pada Allah. result aku still 3.50 above dari sem 1. :)
walaupun tak tinggi sangat. tapi i'd tried my best :')
actually result kali ni naik sikit dari result sem 2. 
result sem 2 aku jatuh debum bum bum.
sedikit kecewa di situ tapi aku kembali bangkit walaupun laptop rosak time exam.
semua dokumen n presentation nak study dalam tuh T_T
susah tu xyah cakap la.
tapi mujur la kawan2 yg banyak membantu especially my bestie arin banyak tolong.
thank you sayang! :*

Alhamdulillah jugak semua budak muzik lulus. takde yg kena repeat paper.
dan jugak semua budak kelas aku dapat 3.0 above
walaupun takde yg dapat anugerah pengarah.
welcome to PISMP world friends!!!

cakap pasal anugerah pengarah nie.
anugerah ni diberikan kepada pelajar yg dapat 3.80 above je
dalam erti kata lain dekan la kan.
lepas aku bagitahu result kat parent aku dua2 kata usaha dapatkan dekan lepas ni
adoiii.. jangan la terlalu memandang tinggi anakmu ini. 
bukan senang nak dapat toww.
sekarang bukan mengharap pada pembacaan semata-mata
tapi kat sini guna markah exam+amali+assignment = lulus/gagal

tapi walau bagaimana pun kalau boleh memang aku nak merasa dapat anugerah pengarah tu
walaupun sekali.  T_T
siapa la yg tak nak kan. semua orang nak merasa mende camtu.

setiap result exam aku dari zaman sekolah lagi aku niat untuk gembirakan parent aku
aku tak pandai nak tunjuk kasih sayang aku kat diorang
dengan cara ni jela aku boleh buat diorang happy
keredhaan kedua-dua mak ayah penting dalam hidup :)
tu perkara yg aku sentiasa ingat. usaha selagi boleh usaha.

kawan-kawan doakan aku berjaya tempuh alam degree dengan jayanya taw.
8 sem = 4 tahun lagi menanti di hadapan
a long journey awaits.

Future starts now!



1 comment:

zarasabrina said...

hye! kalau repeat tu macam mana? kene repeat sem or just repeat paper jer?..btw, then macam mana pengiraan gred kalau repeat?. Boleh beri penjelasan?..tq