Saturday, 17 November 2012

Special for U~



Hari ni 17 November merupakan birthday someone yg dah lama aku kenal.
 boleh kata sangat rapat zaman sekolah dulu. boleh kata antara orang yg terapat la dengna aku, tido sama2 makan2 lepak dekat locker sama2. boleh kata kebanyakannya sama2 la. tapi yg paling aku tak boleh lupa bila time dia smack-down aku. alahai. memang la kan tak terdaya nak lawan balik. almaklumlah budak tu masuk bomba main angkat2 hos air tu. memang la katang orang kata. 
dia ni dormmate aku. 

budak2 dorm Zulaikha. Sigma : rumah merah

dulu masa kat LeBest, dari budak tu form 1 sampai la aku habis belajar katil dia tepi katil aku. memang tak beralih2 pon tiap tahun. even dorm kitorang bertukar dari hujung blok ke hujung blok pon still kat tepi katil aku. ape orang kata. soul mate. dah memang macam adik beradik dah. aku kakak dia adik. budak ni muda setahun jadi dia belajar lebih setahun dari aku la kat sana. 1st time dia duduk katil tepi aku, tiap2 malam mesti dia ajak kawan dia tido same2 dgn dia. aku dalam hati "apehal budak ni tiap2 malam tido dgan kawan dia." HAHA~  tapi bila dah lama2 oke la dia. sampai sekarang kot aku ingat lagi.


budaknya baik. selalu kongsi masalah dengan aku. aku pon jadilah pendengar yg setia. ada masalah kalau boleh tolong aku tolong. takkan nak buat dek je kan. ke gane. hehe :)  banyak memori pahit manis suka duka kitorang dulu. seram pon ada. gambar yg ada ni pon godek2 dalam simpanan. mengimbau kenangan lalu. me n you together.  <3






sume gambar dia yg suap aku. muahaha  =P

tapi sayang tahun akhir kat lebest banyak aku habiskan masa dengan kawan2. so budak2 dorm ditinggalkan tapi tetap ada dalam hati. bukan nyer terus tak jenguk. nak SPM memang la camtu. budak ni boleh kate pape hal dia bagitahu aku. banyak cakap jugak dibandingkan dengan aku ni yg banyak tersengih2 macam kerang busuk. kalau budak2 lain takut sbb dorang kate aku garang. tapi yg ni sorang jangan harap la nak takut. kena perli ade la. hahaha. 


budak ni nama dia MASTURA MANAS. sampai sekarang tak jumpa. lama tak jumpa kan. nak jumpa tapi tak jumpa2. dia cuti aku belajar. aku cuti dia belajar. same2 cuti takde masa nak keluar. aku yg banyak masalahnyer. parent tak bagi sangat keluar.  

walaubagaimanapun, such a good memories with u dear. tujuan kak sya buat entry ni khas untuk birthday Tuya. nak bagi hadiah kan jauh pulak bila lagi nak jumpa kan. dah lebih setahun tak jumpa kan. nak wish birthday kat fb or mcj kan macam Tuya expect sangat. so Kak Sya up entry special utk Tuya pulak n wish jadi orang yg terakhir. walaupun tak setanding orang lain  :))


HAPPY BIRTHDAY TUYA!!!  
sweet eight-teen~
Semoga panjang umur dan dimurahkan rezeki dan bahagia dunia dan akhirat dan ditempatkan dalam kalangan orang2 yg beriman.


kak Sya harap ukhuwah antara kita tetap terjalin erat walaupun kak kurang contact ke ape. u know me shyshycat n untalkative enough. =D  InsyaAllah ada masa kak sya cuba untuk jumpa lagi sembang2 gurau2.  :')





Friday, 16 November 2012

newyear




there's a lot of things to write here.

a lot of things to share.

but i dont have the right time.

i have time but i dont seem its the best for me to write.

but, there's something i wanna say that i'm on holiday now~

HOME SWEET HOME!!

with all the family members and my future niece-to-be

=))


Friday, 2 November 2012

please forgive me



Dear awak, 
saya harap awak baca post saya kali nie. maaf saya tak boleh tidur dan there's many things in my head. tadi godek2 akaun2 yg ada dan saya terjumpa awak punyer blog yg awak saja2 testing nak buat tu. 
oleh sebab takde post dalam tu. tangan dan minda saya terasa nak lakukan perkara jahat pada blog awak tu. hehe
dan saya ada post something. saya harap awak tak marah. tapi saya takde arah sangat sebab tu saya buat jugak. please don't mad my dear.
act, its nothing. tapi ada jugak la bendanyer.
maybe because its something that always getting into my mind and makes me to take  care of my heart even better and makes my trust toward you kept fallen and raised.

I MISS YOU

=))

Thursday, 1 November 2012

Peperiksaan Akhir Pra PISMP Semester 3




Macam agak lewat nak update tapi nak update jugak sebab tergendala tengah jalan.
act, takde ape pon sebab aku ni bukan suka sangat update2 ni sebab memang tak suka bercerita tentang diri sendiri kecuali tengah buang tebiat sangat. heee~

Semester 3.
sem last aku jadi budak pra.
next year insyaAllah dah masuk Program Ijazah Sarjana Muda Perguruan. =)
tu pon kalau lulus exam sem 3 nie. harap2 la lulus.
exam ni dah mula dah 31hb Oktober means semalam la kan.
subjek BM. tu pon tak study. study sehari sebelum exam. time jawab memang boleh jawab tapi tak cukup masa kot time buat esei tu. dah la tertinggal soalan struktur 4 markah.
i was like... *speechless*

tu baru 1 paper. tinggal 3 paper lagi yang berderet2.
sekarang rehat untuk beberapa hari untuk paper seterusnya.
biasa la jadi budak pra memang la balik lewat sebab tu rehat lama.
dalam hati duk kata "nak study.. nak study.."
tup... tup..
tengok movie.. teruk betul~  >___<"


here's my exam schedule~~

*kotak warna warni tu paper2 aku*

dahsyat kan jadual dia.. bagi subjek BM dulu then rest lama sikit terus ada paper berderet2 3 hari.
dah la duk main selang-seli dengan subjek pj. sume subjek yg perlu perhatian lebih.
tapi pape pon aku perlu buat sebaik mungkin untuk kali nie.
mengejar title dekan tapi rasanya tak perlu lagi kot buat masa sekarang.
just kekalkan pointer yg ada sekarang.   =))


lepas habis exam boleh balik n cuti 2 bulan.
tak tahu lagi nak buat apa masa cuti nanti maybe berfoya-foya je kot. hehe
nak kerja kena tanya parent dulu
walaubagaimanapun,
exam didahulukan, ketenangan diutamakan.  =]


last but not least,
i miss my parent...
mama abah doakan kak su boleh jawab exam molek deh.  :**
big hug from me to you~

i miss my dear too..
harap dapat jumpa lagi. please forgive all my mistakes.
i <3 u