Tuesday, 23 October 2012

hectic months



pheewwwwww~ 

penat memang betul2 penat. minggu ni baru terasa bebas daripada tanggungjawab walaupun secara teknikal sahaja. fizikal dan mental x kira lagi tu macam mana memang terseksa je. haha
btw, memang tak terkira. sepanjang bulan september dengan oktober memang sangat2 memerlukan Sya bagi komitmen sepenuhnya.. boleh senaraikan satu2 ape yang perlu kot. start akhir bulan 9 memang packed giler. sebelum2 tu packed dengan esaimen yg macam gunung yg memang buat setiap budak2 ipg x cukup tido..

here's my whole schedule until today~

24/9 - amali muzik : vokal duet
25/9 - amali muzik kibod
26/9 - amali muzik gitar
untuk amali2 muzik ni memang dari awal lagi dah pektis tapi seminggu terakhir tu memang pulun habis2 la especially kibod. gitar tu tukar lagu last minute je. nasib kord senang je. weee~

27/9 - my birthday : berkayak kat kolam IPIK utk rekreasi

28/9 - UKJK (Ujian Kecergasan Jasmani & Kesihatan)
yang ni paling dahsyat. langsung tak tak turun training terus lari 2.4km a.k.a 6 pusingan trek.

2/10 - koir untuk MALINDO 
prektis sehari sebelum je ramai2. lagu negaraku & IPGM je.

5/10 - amali bola tampar dan hoki
haaa.. semata2 amali yg ni satu la sampai sakit2 tangan n muka tambah gelap. setiap petang kot turun untuk main esp. minggu last sebelum tu jugak. hahaha. tapi best kot main macam tu. badan terasa sihat dan makin cergas tambah lagi amali gerko bola jaring. haihhhh.. x terkata. :3

8/10 hingga 11/10 - rekreasi ke Taman Negara (amali jugak)
banyak2 amali yg ni paling syokk!!  terbaik wa cakap sama lu.. *thumbs up*  
rapid shooting, night walk, lubuk simpon, canopy walkway n n n pergi perkampungan orang asli.
act, ada banyak lagi aktiviti. tapi malas nak menaip. :b

19/10 - event gamelan : konvo pra-sekolah
untuk event ni x banyak sangat makan hari tapi still Sya kena komitmen yg tinggi sebab main alat melodi utama dgn bunga2 sekali dah ingat2 lupa. sebab tu kena train lebih dari orang lain walaupun x sempurna. maaf Abg Syaraff saya tak jadi anak murid yg baik :')

20/10 - Kolej Kediaman Terbuka IPKIK & Malam Mesra Jabatan Pend. Muzik : Masquerade
Kolej Kediaman terbuka tu not bad la. Aman punyer blok best sebab dipenuhi dengan zombie2 yg berkeliaran walaubagaimanapun Sentosa tetap memang. haha Mengalahkan perempuan.
Part Malam Mesra ni Sya paling suka kot. best dinner ever. dengan persembahan dari J3.4 dapat no.2.. proud of Fortune!!  :)  walaupun tertinggal saxophone n terpaksa jadi bidan terjun masuk group backup singer. haha!

21/10 - jadi sukarelawan kat Sepang : Malaysian Motorcycle Grand Prix 2012
antara banyak2 aktiviti, yg ni paling penat. dari pagi sampai ke malam baru balik. berjemur tengah panas lepas tu petang pulak hujan lebat. memang tak dapat bayangkan camne keadaan lepas balik. muka yg gelap tu xyah dinafikan la.. macam orang asli dah rupa ni haa.. 
tapi penat2 pon dapat jugak RM50 sebagai upah.

Sepang menjadi saksi pengakhiran komitmen2 aku sebagai seorang guru pelatih bagi sem 3 PPISMP. 
habis jugak aktiviti2 tersebut bermakna masuklah 'study week' yg x macam study week langsung. gabung sekali dengan Raya Haji. *tahun ni balik umah. yeayy!!*



31/10 - Exam Starting Soon 
tak study pape lagi. tapi will be. 
Hoping for flying colours this time. *target nak dapat dekan*  :)
InsyaAllah~ 
Sem depan dah masuk degreeeee...


there is no words can describe my activities for last few months. but as a trainee teacher i have to face all of this. every experiences taught us something. 



Monday, 8 October 2012

hilang diri



Sya akan pergi camping esok. baru je lepas packing barang2 sume. 
4 hari 3 malam will be the most experienced memories ever. 86 pelajar join camping nie. means semua budak minor PJ ambilan jun 2011 terlibat tapi sayang rumate tersayang x dapat join sebab terlibat dengan PNB punyer aktiviti.
*IPG pulak sibuk nak nama je naik. pengalaman yg susah nak dapat camni lepaskan jela pelajar nak pergi berbanding kuiz PNB ntah pape tu.

banyak aktiviti ekstrem nanti!! waahhh..tak sabar nak buat jungle walk, abseiling, rapid shooting(lupe eja camne), canopy walk way, mandi kat lubuk simpon dan banyak lagi aktiviti. ehh.. ad jugak aktiviti solo dropping. 
i wonder how fun is that at a new place. lupa jugak nak gitau yg Sya pergi camping ni kat Taman Negara Pahang. eksaited kot walau banyak masalah yg tak selesai. janji dapat keseronokan nanti. yeahhh!!



boleh kata menghilangkan diri daripada masalah dunia. nak teman my dear pon tak dapat al maklumlah masuk hutan. aktiviti pulak packed. harap2 ada la orang lain yg sudi temankan. 
tolong ganti my place oke. :)

dah lewat. esok nak berkumpul awal pagi pulak. need to rest. 
jaga diri baik2 my dear sepanjang ketiadaan ku di sisi mu.
kita tak pernah terpisah contact lagi kan sepanjang kita kenal walau sehari mesti ada jugak kan.
i will miss u a lot my dear. saranghae <3

Monday, 1 October 2012

hadiah birthday ke-19



27 september 2012 : 19th birthday

tak ada sambutan hari jadi macam orang lain kena mandi tepung segala bagai
tapi ada satu perkara yg best birthday kali ni adalah kegembiraan
kebetulan birthday kali ni jatuh pada hari khamis dan Sya ada kelas PJ rekreasi
hari tu kitorang cuba untuk main kayak n mandi- manda la yg lebih. SYOKKK!!
seumur hidup x pernah pon terjun dari platform yg tinggi tu n that day miracle happened.
tak tahu dari mana dapat keberaniaan untuk terjun dari atas tu. 
nasib baik ada life jacket kalau tak mujur sangat la nak terjun dari sana. HAHA
the best ever.!!

ramai yg wish birthday. tapi aku busy tak terlayan sangat. maaf kawan2. 
tak kurang jugak ada yg sanggup turun ke bilik aku yg paling bawah ni semata-mata nak bagi hadiah
my adik2 pon ade jugak yg call. tuya, tirah. lame jugak bergayut dgn budak2 nih.
lame tak jumpa kot. nanti kita date ye sayang2. :))
but, i got something special from arryn..


si budak kecik arryn ni x rancang pon nak beli rantai nie.
kebetulan hari rabu tu ajak dia teman Sya pergi beli tiket bas nak balik Terengganu
then kitorang pon ape lagi melencong la pergi TS.
mula2 dia beli capital 'eff' camni then dia pon nak hadiahkan rantai dgn loket yg camni gak kat Sya
orang nak bagi hadiah terima jelakan. thanks a lot arryn. :)))
i know. i choose this capital 'eff' stands for my beloved people. 
you arryn for our Friendship
my Family. <3 
last but not least my dear Ahmad Firdaus.



tahun lepas my dear datang KL 24 sept..
tahun ni takde pon. sedih tapi takpe dah biasa.
tapi thanks awak sebab awak nyanyikan saya lagu 'happy birthday' dengan main gitar sekali
sempat lagi ea nyanyikan. padahal tengah tunggu masa nak balik perak tu
konon nak jadi orang terakhir wish birthday sampai sanggup kata tak ingat ea.
mentang2 dy tido lame sebelum tu. konon mamai n ngantuk sangat la. -____-"


walau awak nyanyi tak betul saya tetap terharu. hehehe 
maaf jugak sebab saya balik umah hari jumaat awak dapat teruskan suprise awak datang KL jumpa saya kan. tapi takpe. minggu depan awak kata nak datang. saya tunggu tau. :))
ILYnMYSM.  <3


but wait ! 
ada satu lagi hadiah birthday yg takkan dapat di mana2. 
tahun ni mama dengan abah dapat pergi haji. gembira sangat2.
birthday abah 28 september n Sya lak 27 september. kire sambut sekali jela kan. hehe
Sya yakin yg hadiah birthday tahun ni memang tak dapat diganti bila2 terutama sekali untuk abah.
semoga selamat pulang mama dan abah. kak su dah demam rindu di sini. hehe

itu jela yg menjadikan 27 september pada tahun ini begitu bahagia dan bermakna.
sometimes, we got something that can't be replaced forever such as our beloved family.
sometimes, something that we think can't be replaced will be replaced anytime.
kekuasaan Allah tak dapat ditandingi.
apa yg diingini akan berlaku dengan izin Allah. 
kunfayakun.  :)


adios!