Friday, 24 February 2012

3 more years at hostel


Assalamualaikum  :)

rasa2 ni 1st post utk bulan Februari ni. boleh kata bulan ni or lebih baik Sya kata Sem 2 as IPIKian ni sangat2 meletihkan dan banyak komitmen yg kena bagi especially utk assignment projek utk muzik 2 which is i have to perform a concert with my groups. banyak benda yang perlu ambil kira. nak buat latihan lagi, buat skor lagi. sangat2 penat ~.~  dan2.....sebagai pelatih guru yang dapat minor PJ ni xtau lah nak cakap camne. muka dah jadi macam tahi cicak berbelang2.(kena pj tengah panas). bayangkan kitorang pj pukul 1.30 petang pon ade for 2 hours..tapi tetap menyeronokkan siriesly.. Ku Tak Mahu Tapi Mahu~


Back to topic, hmm... malam tadi Kolej Kediaman Aman ada buat roll-call then kami dapat 1 berita gembira yg berbunyi "Lepas ni korang tak perlu bimbang tentang rumah sewa kerana tiada intake untuk KPLSM stands for Kursus Perguruan Lepasan SPM untuk 3 tahun." then Sya macam gembira sangat pun ada n x gembira pun ada sebab selama 3 tahun lagi kena duduk hostel yg ada peraturan itu ini..agak terkongkong la..tapi xpe dapat jimat duit sewa yg RM80 sebulan je kena bayar utk asrama. :)

but, agak sedih la sebab x merasa lah nak dapat adik2 junior yg baru masuk.. ni dapat abg2 n kakak2 junior adalah..utk budak2 lepasan SPM pun x tahu nak cakap camne.. kesian gak kat dorang tapi nak buat camne kan. perlu lepaskan hasrat hati nak masuk bidang perguruan ni. xde rezeki utk dorang.. utk adik2 ku, jangan putus asa. ada banyak lagi peluang di luar sana selain guru. =)  thats all for dis time.. need to spend time wif my lovely assignment again....  ^.^