Thursday, 26 January 2012

guitar lesson :)



Assalamualaikum.. =)


Sya kan sekarang tengah study kat IPIK dlm course music dan dah sem 2. :) Dulu mase sem 1 kitorang student music ni kena belajar main rekoder ngan kibod je. Then, dis year da upgrade sikit belajar gitar~ so excited u know. walau pun x masuk lagi dalam lecture gitar tapi Sya dah start practise a bit excited punyer pasal lah. nasib baik ada sedare tolong dermakan gitar lama dy. nak harapkan beli sendiri lambat lagi laa..*elaun punyer pasal x masuk2*  Walaupon dah uzur berhabuk segala bagai, masih boleh keluarkan bunyi dan peluang untuk Sya practise chord dy.huhu..




Btw, hari ni saja dah boleh main lagu Keluang Man ngan Marry You(Bruno Mars)..tibe2 rasa nak belajar lagu tu..stakat nie boleh la main tapi still x smooth~ seronok main lagu Keluang Man tu. santai jek. a bit childish.. =D and3...x lupe jugak, my sis ada suruh cari lagu Happy Birthday tadi.. aiyoo~ syok giler weh...sweet je dengar..Sya blajar kat utube . nah link dy tekan sini!!  <-------


Tadi my sis try nyanyi and main sekali lagu Happy Birthday tu.walao~ cair kot..hahaha..ni sya nak share lirik and chord lagu keluang man tadi.. try la.. senang jew . Have fun !!  ^^,



Krisya - Keluang Man

 C                      Am
Dia bagai seorang pahlawan
            F
Menjadi pembela
                G
Bagi yg tiada upaya
                                   Am
Dengan ketangkasan langkah pergerakannya
              F
Menewaskan musuh
                  G
Yang membuat angkara
           C
Dialah satria

  C       F       G
Biar pun di mana jua
         C                 Am
Dia datang dikala malam tiba
         F    G    C
Melakukan tugas mulia

C         F       G
Di desa juga di kota
          C                 Am
Dia datang memberikan baktinya
          F     G      C
Agar hidup aman sejahtera

          C           F   G      C
Keluang man, keluang man,keluangman...







Best kan??   >____________<







No comments: