Thursday, 26 January 2012

guitar lesson :)



Assalamualaikum.. =)


Sya kan sekarang tengah study kat IPIK dlm course music dan dah sem 2. :) Dulu mase sem 1 kitorang student music ni kena belajar main rekoder ngan kibod je. Then, dis year da upgrade sikit belajar gitar~ so excited u know. walau pun x masuk lagi dalam lecture gitar tapi Sya dah start practise a bit excited punyer pasal lah. nasib baik ada sedare tolong dermakan gitar lama dy. nak harapkan beli sendiri lambat lagi laa..*elaun punyer pasal x masuk2*  Walaupon dah uzur berhabuk segala bagai, masih boleh keluarkan bunyi dan peluang untuk Sya practise chord dy.huhu..




Btw, hari ni saja dah boleh main lagu Keluang Man ngan Marry You(Bruno Mars)..tibe2 rasa nak belajar lagu tu..stakat nie boleh la main tapi still x smooth~ seronok main lagu Keluang Man tu. santai jek. a bit childish.. =D and3...x lupe jugak, my sis ada suruh cari lagu Happy Birthday tadi.. aiyoo~ syok giler weh...sweet je dengar..Sya blajar kat utube . nah link dy tekan sini!!  <-------


Tadi my sis try nyanyi and main sekali lagu Happy Birthday tu.walao~ cair kot..hahaha..ni sya nak share lirik and chord lagu keluang man tadi.. try la.. senang jew . Have fun !!  ^^,



Krisya - Keluang Man

 C                      Am
Dia bagai seorang pahlawan
            F
Menjadi pembela
                G
Bagi yg tiada upaya
                                   Am
Dengan ketangkasan langkah pergerakannya
              F
Menewaskan musuh
                  G
Yang membuat angkara
           C
Dialah satria

  C       F       G
Biar pun di mana jua
         C                 Am
Dia datang dikala malam tiba
         F    G    C
Melakukan tugas mulia

C         F       G
Di desa juga di kota
          C                 Am
Dia datang memberikan baktinya
          F     G      C
Agar hidup aman sejahtera

          C           F   G      C
Keluang man, keluang man,keluangman...







Best kan??   >____________<







Wednesday, 25 January 2012

i do love stalking


Assalamualaikum...

At last, balik rumah jugak akhirnya..dah 3 hari kot duk dalam rumah dan tak keluar pegi mana2. Sampai subuh Ahad then pagi tu jugak the whole family keluar pegi Dungun and me home alone *how pathetic i am* . Orang cakap balik rumah la best.memang best pon sebab boleh jumpa family. but, bosan seyyhhh.. x pegi jalan mana2 duduk kat umah je. Lainlah kalau ada sape2 nak datang jemput keluar . tu pon kalau mama bagilah . hehe..bila time bosan2 camni i do stalk people. :) especially, orang yang sya nak kenal orang tu macam mana. Sometimes, this stalking thing x elok la sebab boleh bukak aib orang kan. Tapikan, bukan kita yang bukak aib dy , tuan punyer badan sendiri la yg tayangkan aib diorang.  *btol tak?* 


For me, stalking ni macam jadikan seseorang tu sebagai subjek untuk tengok ape orang tu buat, kenal perangai diorang, background diorang. Tempat2 yg biasa sya stalk orang adalah facebook of course and blog.. dekat blog tu kurang la. FB yang banyak tolong sya stalk orang. hahaha *evil laugh*  Kalau stalk orang dapat pape ke? for me it does~ sebab bila sya stalk orang tu la i can know what type of person they are. Status? of coz its there if u have the obession to stalk. So, jgn jugde seseorang tu selagi x stalk because 'stalking is fun!!'

once it melted, the original taste will gone

Don't worry my friends because i stalked u even once unconciously.. :3  Its like when u finished ur ice cream then u want more and more..want to know what is the taste of other flavours~ Especially dekat FB ada tempat post status and so on kan, melalui benda2 camtu pon da boleh kenal orang tu macam mana. :b 'Kata-kata melambangkan peribadi'. Be careful my friends. Choose the best words to describe you because I Love You~


That all about my stalking habit. At least we know something about them rite? huhu.. Just use it at the right way for the right reasons.. Semua orang akan stalk each other..not only me did that thing because we are humans that have the sense to know about something~ Have a nice holiday and Happy Chinese New Year !



Thanks for reading! :)

Tuesday, 3 January 2012

back to ipg



i'm here at ipg Ilmu Khas for the 1st time in dis newly yearly ^_^
*eksaited*
esok kuliah dah mula.tak sabar nak masuk kelas balik
tak sabar nak jumpa the whole lovely classmates
andddddd
tak sabar nak tahu RESULT EXAM untuk sem lepas
mama Fauzila cakap semua budak J1.4 lulus *yeay!!*

aku sampai kt KL dlm pkul 6 lebih kot dan check in mase maghrib sebab pegi isi perut dulu
thanks to parent fahmi sebab sudi tumpangkan aku n my things ke maktab tercinta
tanpa dorang sapelah aku ni
memang tak sampai la aku nak masuk kelas  *wink3*

malam pertama aku di IPIK untuk sem 2 nie aku tido dalam bilik rehat je *kesiankan*
roomate aku x sempat ambil kunci.apetah lagi aku yang dtg merangkak atas highway tu.
anyway, aku x kesah pon semua tu.yang penting aku sampai n still boleh hidup.
lagipon untuk sem 2 ni aku xde la nak azam bagai tapi kalau boleh nak berubah la sikit2
(especiallyassignmentthingy)

what ever comes to me dis sem, i'll try to do the best for the sake of my future and everyone i loved
GOOD LUCK to me   ^____________^


~THE END~