Friday, 18 November 2011

gembirakah aku berada di IPIK ?



1 sem yg penuh pancaroba suka dan duka sana sini
aku tak sangka yang pada akhir sem 1 ni aku akan gembira sangat
dapat kawan yang sangat2 baik
awal sem dulu aku ingatkan aku xkan dapat kawan yang sangat rapat macam flowers9
tapi ternyata perhitungan aku terpesong
kat bumi IPIK ni aku dapat kawan yg sangat2 baik+comel2
they are mimi maslina, arina mastura
& kakak kacak bergaya

who knows
mereka yang aku percaya dulu takkan jadi rapat ngan aku sekarang dah macam belangkas
kat mana2 mesti kami bertiga
ada sorang lagi
dia ibarat kakak pada kami2 bertiga nie yg masih muda
iaitu miss wan nurhakimah balqis
panjang betol nama =D

aku bahagia bersama mereka walau kami tak sama macam orang lain
kami ada banyak persamaan tanpa tak disedari *mungkin*
but one thing i know I LOVE THEM BERRY MUCHE !!


~kami tiga serangkai~

mimi maslina there

aha! time dinner kediaman
di tengah tu la kakak a.k.a mama kami

ni pulak sweet couple forever
*jeles tengok dorang*

arynn masuchaa yg comel
*suke tengok gelagat dia*

hope our friendship will last forever
not just for this sem

sorry if anything wrong somewhere

<3 but, i really loves you girls <3





Wednesday, 16 November 2011

1 lagi budak hitam




harini dah masuk paper yang ke 3 aku exam
dan tinggal 1 more left
exam pj tadi sangat2 sadis kot
*can't answer it well*


ape aku bace separuh mati tak masuk2 jugak
entah pape sejarah, objektif, definisi sume tu aku baca ngan hafal
tengok2 hampeh takde pulak bende2 camtu nak masuk
kecewa bro~

yang nak kaluar sume benda2 yang aku tekan sangat n takde nota dia
naseb baik mie ada bagi notes petang kelmarin
dapat gak aku view sekali arus camtu
dah la view time jiwe tengah kacau
memang terbaekkk la tak masuk langsung
*credit to mimi maslina ! thanks for the notes*
=D


esok last paper aku for this sem
tak sabar naak balik rumah
biar la duk umah pon bosan tahap cipan
tapi bila duk umah macam heaven kot
tenang je
*kembali jadi bibik kat umah ==" *


music II,
please be nice to me
tak study pape lagi nie..hahaha
tawakal~
nak pegi study daa.
bubui sayang !



Monday, 14 November 2011

10 rules utk boyz dari bakal bapa mertua





Kepada Bf anak aku, 

Peraturan 1: Kalo ko sampai kat pagar umah aku pastu dok hon…hon, pastikan ko bawak barang yang nak dihantar..sebab ko takkan ambik ape2 atau sesapa.

Peraturan 2: Jangan ko pegang2 anak aku depan atau belakang aku. Ko boleh pandang dia, selagi mata ko tak merayau lebih dari paras leher anak aku. Kalo ko takleh jaga tangan ko dari dok pegang2 anak aku..aku boleh tolong cabut dan jaga tangan ko kat umah..

Peraturan 3: Aku tau skang nih fesyen budak2 pakai seluar londeh sampai nampak boxer atau spender ko. Aku ni open-minded, so aku takkan suruh ko pakai seluar tu elok2 cam manusia normal. Tapi, bagi memastikan yang seluar ko takkan terbukak atau dibukak semasa ber’dating’ ngan anak aku, aku akan pakai stapler gun kat dalam laci aku nih untuk lekatkan seluar ko kat pinggang.

Peraturan 4: Aku rasa mesti ko tau pasal kempen seks ‘selamat’ yang omputih dok canang hari2 kat tv atau internet. Kalo tak pakai perlindungan cam kondom atau lain2, ko mungkin akan dapat penyakit yang mungkin membunuh ko satu hari nanti. Meh sini aku nak bagitau, kalo ngan anak aku ni, aku lah pelindung tuh..dan aku akan mendatangkan sakit kat tubuh badan ko dan kemungkinan besar akan bunuh ko jugak. Paham?

Peraturan 5: Biasalah kalo ko nak berkenalan lebih baik ngan aku ni sebagai calon bapak mertua ko..ko nak berbual pasal politik, pasal sukan atau lain2 topik semasa. Aku takmo dengar semua tuh. Satu jer topik yang aku minat nak dengar: bila ko nak antar anak aku balik ke umah ni semula? Dan jawapan yang aku nak dengar cuma: “Awal.”

Peraturan 6: Aku rasa ko ni hensem, popular kat kolej/pejabat ko, banyak peluang nak dating ngan aweks2 lain yang lagi kiut-miut..aku takde hal ngan kelebihan ko tu..selagi anak aku pon ok dengan kepopularan ko. Tapi, sekali ko dah couple ngan anak aku, ko jangan pandai2 cari pompuan lain sampai la anak aku dah bosan ngan ko atau dia break-off ngan ko. Kalo ko wat anak aku nangis, aku pulak akan wat ko nangis.

Peraturan 7: Sementara ko menunggu anak aku bersiap, jangan dok mengeluh kalo dia bersiap lama sangat. Kalo ko nak orang yang punctual, ko leh dating ngan mat askar. Kalo ko bosan menunggu kat luar tu, tolong le wat ape yang patut, cam basuh keta aku atau cat pagar umah aku ni.

Peraturan 8: Tempat2 berikut adalah dilarang sama sekali korang pergi dating; tempat yang ada katil, ada sofa, ada rumput atau apa2 tempat yang leh duduk2 atau baring2. tempat2 yang takde kehadiran orang tua, polis, tok imam. Tempat2 yang gelap. Tempat2 yang membolehkan korang berpegang tangan/menari atau bersukaria. Tempat2 yang panas sampai membuatkan anak aku terpaksa pakai tshirt takde lengan..pakai short skirt. Tempat yang sejuk sampai ko kena panaskan badan anak aku. Movie yang romantic, berunsurkan cium2 tu elakkan. Movie pasal seksa kubur atau hari kiamat dibolehkan.

Peraturan 9: Jangan sekali-kali menipu aku. Aku ni nampak jer perut buncit, kepala hampir botak, tapi aku akan tau semua pergerakan ko dari spy2 aku. Kalo aku tanya ko nak pegi mana, dengan sapa lagi yang join ngan korang, ko ada satu peluang jer nak jawab dengan benar, tiada yang tak benar melainkan benar belaka. Aku ada satu senapang patah, satu cangkul dan lima ekar tanah yang penuh hutan kat belakang umah aku ni. Selalunya aku dok menembak khinzir kat situ. Kalo aku tembak kepala ko kat belakang tu, takde sapa yang nak tanye. Jangan main2 ngan aku.

Peraturan 10: Ko patut takut ngan aku ni..kalo boleh biar sampai sangat2 takut. Aku ni dok teringat2 lagi peristiwa bukit kepong. Sampai skang kalo ada orang datang umah senyap2 pastu dok berbual kat laman aku nak tembak..aku ingatkan komunis. Nanti dah abih dating, sampai kat pintu pagar, bukak pintu kereta dan angkat dua2 tangan ko tinggi2. Cakap dengan jelas “saya datang antar anak pakcik”. Pastu terus blah. Tak payah masuk minum teh. Kilauan matahari yang ko nampak kat tingkap umah aku ni ialah teropong senapang sniper aku.

Sekian, Yg ditakuti,Bapak Kepada Gf ko.





p/s : dahsyat bapak zaman sekarang :D






Sunday, 13 November 2011

how to stay happy!!







p/s : credit to someone's blog





Saturday, 12 November 2011

hiccups adalah sedu



yeay !!
my hiccups is gone forever
what a heaven 



terseksa bangat dapat hiccups tadi adalah lebih dari 3 jam kot asyik tersedu je
oleh kerana terlalu menggangu perjalanan aktiviti harian aku
dah berapa kali minum air entah semata-mata nak bagi hilang benda asing tu
the solution is GOOGLE !!


nasib baik dapat petua kat situ
almaklumlah google is everything. ahakz!


aku dapat tips ni kat sebuah blog
kat blog tu tips dia cenggini :



act, hiccups ni ada banyak cara untuk hilang 
but this is the easiest and fastest *hentam je* way
aku cuba buat sekali je terus hilang
*wink3* 


so kalau ada sape2 yang mengalami masalah yang sama sila lah cuba okai ~

(^O^) y *peace*

au revoir !!

Friday, 11 November 2011

11 11 11







i guess that this 11/11/11 is not a very beautiful day for me
maybe for others it is so awesome
here wedding there engaged
people will take this opportunity to make this date as for their sweet memories

but not for me
i'm not trying to make today as happy as the others that have been planned everything just for today
me? just doing the same activity that i used to everyday
= ="

i dont know why
i'm always getting out of the mood
i'm not me the old one
always with problems

guess that i'm in the exam mood
please understand me my dear~

i want to help you n myself
so, dont keep it inside
tell me WHY
tell me EVERYTHING that i should know
PLEASE~~~~~
*begging you*

T^T


want to see ur smile again
and 
want to hear ur laugh again







Thursday, 10 November 2011

3 more to gOooo~



what a relief after the BM examination
and Alhamdulillah that i can answer the Q but still dont know is it correct or not :)

one thing that i know 
i had tried my best for it

next target
 are the Music and Pj papers

i'm hoping for that also.

i dont want to pass the exam but i want to get the highest pointer that i can



p/s : i'm getting in the study mood now.. 
au revoir <3

Friday, 4 November 2011

broken heart

'
'
'
'
tidakkah kau tahu betapa sakitnya hati ini melihat kau melayan si dia 
adakah kau tahu yang aku terasa seperti mahu menjerit tatkala
 membaca si dia mengatakan 'sayang awak'

betul
sememangnya aku seorang yang berhati keras
tapi tidakkah kau tahu hati yang keras itu boleh menjadi selembut aiskrim 
yang cair apabila terlalu banyak terkena haba disekeliling

wahai hati yang sakit,
jagalah dirimu agar tidak menjadi lebih parah
ini hanyalah untuk seketika
ku berjanji padamu wahai hatiku

Monkey Icon



Thursday, 3 November 2011

Jadual Peperiksaan PPISMP Semester 1 2011

yeah!! 
dah dapat jadual exam nanti.
nasib baik exam 1st paper lambat lagi



the green one is my major course n the orange are my minor courses
aku just nak tunjuk masa untuk paper aku jew
pukul 2.30 petang wooooo...
*dugaan paling besar kalau exam

mengantuklah jawabnya =,="

dahlah soalan main dengan sejarah dan teori bagai
terima jela~

Tuesday, 1 November 2011

:: weeks of theory revision ::

'
'
'
'


i wonder....
can i pass the music theory with flying colour.??
hmm...i must try to masterise it well..

but to be good at theory i must memorise all dat sharp flat thingy and the grouping of the 'taugehs'
*really weak on that topic  =.="

the circle of 4th n 5th
*trying to memorise and masterise*


the notes value
*so far so good*

the time signature

*still confused when the question ask about changing from simple to compound time*


for MUSIC i still can catch up but there is more
BAHASA MELAYU n PENDIDIKAN JASMANI
how is it.what i'm going to answer the test.???
arghhhh.!!!!