Sunday, 26 June 2011

IPGM Kampus Ilmu Khas



first and foremost,
i would like to thank you to my parent for support me in whatever i'm doing.hahaha *broken english


talking about IPIK..its awesome!!
my first impression is just like "urgghhh...tempat lama..macam tak best jew.."
tapi tu mula2 jew..biasa la manusia kan suka jugde a book by its cover..apa isi kat dalam tu tak tengok lagi kualiti dia..

setelah seminggu aku duk kat IPIK nie boleh kata yang tempat nie memang best..walaupon kuliah aku tak rasa lagi camne..hehe...i think for choosing ipg is the best choice i ever made..Monkey Icon

untuk orientasi pulak aku bagi 9/10..orientasi yang paling bagus aku penah alami kot..haha..sepanjang orientasi ni la aku baru sedar yang pengorbanan seorang guru sangat la banyak...walaupon banyak rushing+pakai baju sama tak boleh basuh+tido tak berapa lewat sangat bagi aku la+kena denda = semua tu mengajar aku erti kesabaran....siyes nih..

JPP pon semua nya okeyy2...apa yang aku nak kate IPIK is the best!!
time orientasi bukan main pack jadual..tapi bila sampai weekend jew bosan gilerr...xtaw nak pegi mana..takde orang nak ajak kuar...sedeyh..hahaha
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
dah la baru seminggu duk sini da macam2 dugaan aku dapat...jam rosak...henfon aku pon rosak...camne la idop aku terumbang ambing la nanti...nak bangun pagi pon takde alarm susah la...nak nangis pon ada Monkey Winksnaseb baek aku ni tabah jew..
pape pon aku harap aku dapat menjadi seorang guru yang baik dari segala segi...wish me luck kay..

Tuesday, 14 June 2011

virus oh virus

malam tadi tengah2 aku duk syok cari pic lam google then boo0mmm!!! 
aku rasa macam kena bom je otak aku nie..kaku jap depan laptop...
ada ke patut virus serang aku punya laptop..sape tak hangin satu badan..

nak serang tu serang jela....jangan blok aku nak on9 lah!!Monkey Winks
sakit hati la sungguh pon...dah la aku ni nak daftar ipg dah..
x lama mana dah pon..laptop pulak buat hal. rasa macam nak sumpah seranah je kat sape yang reka virus tu..

sticky notes aku pon dah rosak..jahanam jahat punya virus..kau takde perasaan ke dok kacau kehidupan seharian aku je..aritu dah kena..kali ni nak pulak...nasib baek aku tak bela kau..lau tak lagi teruk kau buat kat aku kan..

harap2 sempat la siap lau aku hantar kat kedai...ahad ni da nak pergi dah..simpati la sikit wahai virus oiii...
borang2 pon belum setel lagi...camne nie...

waaaaaaaa!!!!MSN Onion Icons
nak nangis ase...mama...tolong la anakmu ini...




13 jun: happy birthday awak !


**HAPPY BIRTHDAY AWAK !!!**  Monkey Icon

my beloved awak..
dah makin besar dan tua awak sekarang..
saya harap awak jaga la kesihatan awak tu elok2 k..nanti sakit saya plak yang susah =.="

maaflah saya tak dapat kasi awak hadiah pape
except suprise untuk awak tu memang saya tak rancang pon
cian awak sampai nangis2 saya buat kat awak
 tapi takpe kedukaan yang manis  Monkey Emoticons
awak ingat sampai bila2 tau...
*padan muka kena tipu

bez la awak sambut bufday awak ngan femly awak
saya x pernah sambut pon tapi dapat hadiah tu adalah...ngeee

by the way, saya doakan awak berjaya lam idop awak
semoga panjang umur dan murah rezeki
may Allah bless you dear~


Saturday, 11 June 2011

jamtigaduapulohempatpagi


alahai mata da sejuk ...

tido la wahai mata kenapa tak nak tido lagi nie

esok konpem mata lebam...argghhhh !!


ni la jadahnya kalau duk layan laptop je memanjang... 
*padan muke ko sya* @_@


saya nak satu bleh tak.??


tadi duk google2 then ternampak la satu pic nie...aku pon tenung la lama2..pastu ak jadi jd cam OMG!! kiut jugak benda alah nie....benda ni da berape kali ak tengok tapi tulah x rase macam nak amek tau pon..skali amek tau terus jatuh hati...what i mean is dat Domo-Kun creature...cumelll sangat!! tapi mulut die 2 seram la tengok..ternganga macam nak makan orang jew.dah la tajam! HAHA
 
waa...nak satu~

awak!! tutup la mulut 2 nanti masuk lalat


tapi ad satu lagi creature nie...lagi super duper cute dari domokun nie..die ni sedare mare ngan domokun gak la..name die danbo...ak suke danbo ni lagi sebab muke die innocent jew..geram j tengok..plus orang yang snap pic2 die kreatif giler sangat2...gua jatuh chenta gua cakap sama lu...hehehe..tapi bile tengok 2 rase cam nak crush2 jew cute little danbo nie sebab die cute+innocent sangat!

    

        \

     

                   

for u dear

cube tengok pic ni plak....pasti ramai yang kate danbo lagi kiut..huhu

   

  
dorang nie sedare jew

Monday, 6 June 2011

bila tension menjelma


well...ak tau da ramai kawan2 aku yg da masuk u..ad yg baru pas minggu orientasi *most people dislike it dan ad yg da stat belajar dah..sebut sal belajar2 ni wat ak teringat mase zaman ak sekolah dulu..waaaa....bes giler siot...da mcm "OMG!!nak sekola lagiiiiiii..."mamaaa-lying nilah manusia..bila da takde baru la nak cari..time ad kat depan mate...Ya Allah,,sebelah mate pon taknak tengok..kalau boleh nak cepat2 abis sekolah.. *sigh*

.kita ni kan kalau duk asyik keje or belajar a.k.a gunakan otak kita ni mesti la akan rasa tension kan onion-head-emoticon-17..nak2 bile tambah lagi ngan masalah bf/gf curang ke, gado ke, bapak kawen sorang lagi ke macam salleh yaacob 2..kawen 4 ckup kuota..pergghhhhh!!...dah la mude bini baru dy 2..siriesly, ramai yg tension kan bila datang bab2 study nie..especially time nak exam..huhu...chill lah..bagi aku juz enjoy da study pon da oke...

sape2 yang tengah stress 2 try la layan lagu kat bawah nie..ak suke sangat lagu die...siap terangguk2 kepala aku layan lagu nie...memang leh release tension..huhu

my gummy bear..geram nak makan