Sunday, 22 May 2011

bye2 PALAM n hello IPIK

22 mei 2011..hari ni bleh kate most of my bff daftar masuk u n 4 out of 9 pegi uitm puncak alam(PALAM)..actually aku pon dapat tawaran buat asasi kt sane tapi ak tolak sebab ak dpt tawaran ipg..kire mase depan ak dah nampak la sebagai seorang guru..muke camni sesuai jadi guru ke??..Monkey Winks
walaupon keseorangan dalam profesion perguruan nie ak tetap tegar n nekad nak masuk ipg ni lepas dah banyak kali kena brainwash dgn my lovely mama tentang kebaikan masuk ipg n keburukan masuk asasi tuh...lau ak x tolak palam punyer offer mesti arini ak da menjejakkan kaki ak kt palam 2 n especially the 219 steps..i wish 2 meet wif it but what can i do kami tade jodoh la!!..hahaha


tangga ni la yg ak cakap 2...rugi x dpt jumpe


cantik kan view palam ni

sebelum ak dapat taw keputusan tawaran ipg 2 memang ak da buat sume persiapan= kemas baju+medical check up+beli barang keperluan+bank-in duit lam bank islam+isi borang2+beli tiket bas  bleh kata sume complete lah..petang sehari sebelum ak bertolak ke shah alam tanpa segan silu "ding!!!"*bunyi rekaan semata2 ak dapat sms dari pihak KPM yg berbunyi "Tahniah! anda ditawarkan ke Program KPLSPM ambilan Jun 2011....etc" tapi time tu ak x caye lagi..then ak on9 la cek kt website dy..rupe2nye btol2 dapat Monkey Icons ak ape lagi mmg gumbira+xcited lah...parents ak lagilah...my dad ciap kasi kiz kt pipi lagi..1st time la ak tengok abah ak gembira camtu...pastu  ak yg tengah duk susun borang2 yg nak bawak mase daftar uitm nie terus biar camtu je kertas2 putih 2..nak tunjuk yg x berguna dah..hehehe    

so, ni la takdir ak...keseorangan ke ipg untuk menjadi seorang guru hepi teacher's day to my self..haha..x kesah la sume 2..yg penting dpt pengalaman weyh..btw,ak amek music education..mesti enjoy abis larh..x sabar nak daftar kat ipik a.k.a institut perguruan ilmu khas kat KL tapi takot jugak nie sebab xde kawan lagi..so,,ak google2 la cket sal ipik nie n ak like it!!




skali tengok macam sekolah je

pape pon bye2 PALAM n hello IPIK...wait for me!!  onion-head-emoticon-15

No comments: