Tuesday, 31 May 2011

sotong~



lauk hari ni kari terung+telur dadar+ikan haruan tasik goreng...tapi oleh sebab 1 kes yg x dapat dielakkan x dapat la nak makan ikan goreng 2.kucing2 aku yg terlampau sangat2 cerdik curik makan ikan goreng 2Monkey Icon adoii.sape la yg x angin bile taw makanan kucing yg curik..dari 2 ketul setengah yg besar2 2 abis dikebasnyer..nak kate x simpan leklok ikan 2,da letak bawah saji besar tapi boleh lagi 'mereka2' curik..betapa bijaknye..kucing pon buleh angkat tudung saji taw...3c68bb64


dah xde ikan nak makan dah...sedih tol.tapi kebetulan pulak abah aku baru bawak balik sotong..da berkurun lamanyer aku x tengok mama masak sotong..so,agak xcited la tadi...*padahal baru ni dah makan sotong celup tepung ..tapi awal2 lagi aku ngan kakak aku dapat amaran.. "kamu2 x boleh makan ye..abah ngan adik je yg boleh makan"
sebab kami2 nie resdung..sedih la jugak...Monkey Icon  ahhhhhhhh.....ad aku kesah ke ley makan ke x.janji sedap!!! huhu..so,dinner time kami berdua makan jela sotong2 sekalian 2..tapi dapat rasa cket je sebab mama masak x banyak~

terliur beb tengok

kadang.....aku x heran pon lau x boleh rasa sotong tadi 2 sebab baru ni aku da makan dah sotong celup tepung ngan membe2 Monkey Emoticonsbrape kali makan...bes tw..x puas makan sotong 2..besar pulak 2...memang syok habis la..pastu mula la selsema la + simptom2 yg sewaktu dengannya.

sotong celup tepung

lain kali nak makan lagi!!!big-black-eyes

Thursday, 26 May 2011

SBT...SBT....SBT


assalamualaikum..

malam tadi tengah2 tengok berita pastu adelah terselit jap sal sekolah berprestasi tinggi(SBT).untuk kumpulan ke-2 ni ade 9 buah sekolah yang dinobat sebagai SBT.yg membuatkan ak nk buat post sal ni adalah kerana sekolah aku pon tersenarai dalam 9 buah sekolah yg telah diumumkan malam tadi.ni ad keratan berita sal SBT 2.

"Teks ucapan Muhyiddin dibacakan Timbalan Menteri Pelajaran, Datuk Dr Wee Ka Siong. Sebanyak 20 sekolah telah diumum sebagai SBT Kohort Pertama pada tahun lalu, menjadikan jumlah keseluruhan sekolah SPT setakat ini 52 di seluruh negara. Muhyiddin berkata sembilan sekolah tersebut ialah Sekolah Menengah Sains Tuanku Munawir, Seremban; Sekolah Menengah Sains Sabah, Kota Kinabalu; Sekolah Menengah Kebangsaan Lembah Bidong, Kuala Terengganu dan Sekolah Menengah Sains Kuching, Sarawak.Selain itu, Sekolah Menengah Agama Persekutuan Labu, Negeri Sembilan; Sekolah Menengah Sains Kuala Selangor, Kuala Selangor dan Sekolah Menengah Agama Naim LilBanat, Kota Bharu. Bagi kategori sekolah rendah, pengiktirafan SBT diberikan kepada Sekolah Kebangsaan Seksyen 9, Shah Alam dan Sekolah Jenis Kebangsaan Cina Tung Hua, Sibu. "

untuk berita penuh kat [berita harian]


logo sekolah
ni logo sekolah aku


biasa orang panggil name sekolah ak LeBEST referred for Lembah Bidong Elit School of Terengganu.sekarang da terbukti sekolah aku mampu naik walaupon baru 7 tahun dibuka.huhu.n aku pasti sume guru2 especially pengetua ku Pn.hjh.Sa'adiah gumbira ngan penaiktarafan sekolah setelah banyak usaha telah dilakukan selame ni.aku semestinya bangga kerana menjadi lebestian walaupon da x sekolah lagi.=)


sijil SBT

Sunday, 22 May 2011

Aishiteru

dis song is special dedicated to sumone who alwez b wif me at any tyme

Lirik Lagu Aishiteru-Zhifilia Band

Menunggu sesuatu yang sangat menyebalkan bagiku
Saat ku harus bersabar dan trus bersabar
Menantikan kehadiran dirimu


Entah sampai kapan aku harus menunggu
Sesuatu yang sangat sulit tuk ku jalani
Hidup dalam kesendirian sepi tanpamu
Kadang ku berfikir cari penggantimu
Saat kau jauh disana
Gelisah sesaat saja tiada kabarmu kucuriga
entah penantianku takkan sia-sia
dan berikan satu jawaban pasti
entah sampai kapan aku harus bertahan
saat kau jauh disana rasa cemburu
merasuk kedalam pikiran ku melayang
tak tentu arah tentang dirimu
apakah sama yang kau rasakan
Walau raga kita terpisah jauh
Namun hati kita selalu dekat
Bila kau riduku pejamkan matamu
dan rasakan a a a aku
Kekuatan cinta kita takkan pernah rapuh
terhapus ruang dan waktu
Percayakan kesetiaan ini
berkat ketulusan a a a aishiteru
Saat ku sendiri pikiran melayang terbang
Prasaan resah gelisah jalani kenyataan hidup tanpa gairah o u oo
Kumohon kau kembali
kimiga kumo kumii tenmo
kinoho boy ga shino ga ruta a
Shineteruyo shineteruyooo
Walau raga kita terpisah jauh
Namun hati kita selalu dekat
Bila kau riduku pejamkan matamu
dan rasakan a a a aku
Kekuatan cinta kita takkan pernah rapuh
terhapus ruang dan waktu
Percayakan kesetiaan ini
berkat ketulusan a a a aishiteru
wo wo wo
wo wo wo a a ai aishiteru



bye2 PALAM n hello IPIK

22 mei 2011..hari ni bleh kate most of my bff daftar masuk u n 4 out of 9 pegi uitm puncak alam(PALAM)..actually aku pon dapat tawaran buat asasi kt sane tapi ak tolak sebab ak dpt tawaran ipg..kire mase depan ak dah nampak la sebagai seorang guru..muke camni sesuai jadi guru ke??..Monkey Winks
walaupon keseorangan dalam profesion perguruan nie ak tetap tegar n nekad nak masuk ipg ni lepas dah banyak kali kena brainwash dgn my lovely mama tentang kebaikan masuk ipg n keburukan masuk asasi tuh...lau ak x tolak palam punyer offer mesti arini ak da menjejakkan kaki ak kt palam 2 n especially the 219 steps..i wish 2 meet wif it but what can i do kami tade jodoh la!!..hahaha


tangga ni la yg ak cakap 2...rugi x dpt jumpe


cantik kan view palam ni

sebelum ak dapat taw keputusan tawaran ipg 2 memang ak da buat sume persiapan= kemas baju+medical check up+beli barang keperluan+bank-in duit lam bank islam+isi borang2+beli tiket bas  bleh kata sume complete lah..petang sehari sebelum ak bertolak ke shah alam tanpa segan silu "ding!!!"*bunyi rekaan semata2 ak dapat sms dari pihak KPM yg berbunyi "Tahniah! anda ditawarkan ke Program KPLSPM ambilan Jun 2011....etc" tapi time tu ak x caye lagi..then ak on9 la cek kt website dy..rupe2nye btol2 dapat Monkey Icons ak ape lagi mmg gumbira+xcited lah...parents ak lagilah...my dad ciap kasi kiz kt pipi lagi..1st time la ak tengok abah ak gembira camtu...pastu  ak yg tengah duk susun borang2 yg nak bawak mase daftar uitm nie terus biar camtu je kertas2 putih 2..nak tunjuk yg x berguna dah..hehehe    

so, ni la takdir ak...keseorangan ke ipg untuk menjadi seorang guru hepi teacher's day to my self..haha..x kesah la sume 2..yg penting dpt pengalaman weyh..btw,ak amek music education..mesti enjoy abis larh..x sabar nak daftar kat ipik a.k.a institut perguruan ilmu khas kat KL tapi takot jugak nie sebab xde kawan lagi..so,,ak google2 la cket sal ipik nie n ak like it!!




skali tengok macam sekolah je

pape pon bye2 PALAM n hello IPIK...wait for me!!  onion-head-emoticon-15

Saturday, 21 May 2011

kematian menghampiri bila

Sekadar perkongsian untuk anda. Tanda-tanda kematian mengikut ulamak adalah benar dan wujud cuma amalan dan ketakwaan kita sahaja yang akan dapat membezakan kepekaan kita kepada tanda-tanda ini. Tanda-tanda yang diberikan adalah untuk menjadikan kita umat Islam supaya dapat bertaubat dan bersedia dalam perjalanan menghadap Allah swt.

Tanda 100 hari sebelum hari mati. 
Tanda pertama dari Allah swt kepada hambanya dan hanya akan disedari oleh mereka yang dikehendakiNya. Semua orang Islam akan mendapat tanda ini cuma samada mereka sedar atau tidak sahaja. Tanda ini berlaku lazimnya selepas waktu Asar. Seluruh tubuh iaitu dari hujung rambut sehingga ke hujung kaki akan mengalami getaran atau seakan-akan mengigil. Bagi mereka yang sedar dan berdetik di hati bahawa mungkin ini adalah tanda mati maka getaran ini akan berhenti dan hilang. Bagi mereka yang tidak diberi kesedaran atau mereka yang hanyut dengan kenikmatan tanpa memikirkan soal kematian, tanda ini akan lenyap begitu sahaja tanpa sebarang manfaat.

google search

Tanda 40 hari sebelum hari mati
Berlaku sesudah waktu Asar. Bahagian pusat berdenyut-denyut. Pada ketika ini daun yang tertulis nama kita akan gugur dari pokok yang letaknya di atas Arash Allah swt. Maka malaikatmaut akan mengambil daun tersebut dan mula membuat persediaannya ke atas kita antaranya ialah mula mengikuti kita sepanjang masa. Akan terjadi malaikatmaut ini akan memperlihatkan wajahnya sekilas lalu dan jika ini terjadi, mereka yang terpilih ini akan merasakan seakan-akan bingung seketika. 

Tanda 7 hari
Diberikan hanya kepada mereka yang diuji dengan musibah kesakitan di mana orang sakit yang tidak makan secara tiba-tiba dia berselera untuk makan.

Tanda 3 hari
Pada ketika ini akan terasa denyutan di bahagian tengah dahi iaitu diantara dahi kanan dan kiri. Jika tanda ini dapat dikesan maka berpuasalah selepas itu supaya perut tidak mengandungi banyak najis dan ini akan memudahkan urusan orang yang akan memandikan nanti. Ketika ini juga mata hitam kita tidak akan bersinar lagi dan bagi orang yang sakit hidungnya akan perlahan-lahan jatuh dan ini dapat dikesan jika kita melihatnya dari bahagian sisi. Telinganya akan layu dimana bahagian hujungnya akan beransur-ansur masuk ke dalam.Telapak kakinya yang terlunjur akan perlahan-lahan jatuh ke depan dan sukar ditegakkan.

Tanda 1 hari
Berlaku sesudah waktu Asar di mana kita akan merasakan satu denyutan di sebelah belakang iaitu di kawasan ubun-ubun di mana ini menandakan kita tidak akan sempat untuk menemui waktu Asar keesokan harinya.

Tanda akhir
Akan berlaku keadaan di mana kita akan merasakan satu keadaan sejuk di bahagian pusat dan ianya akan turun ke pinggang dan seterusnya akan naik ke bahagian halkum. Ketika ini hendaklah kita terus mengucap kalimah syahadah dan berdiam diri dan menantikan kedatangan malaikatmaut untuk menjemput kita kembali kepada Allah swt.

Oleh itu marilah kita bersama-sama berusaha dan berdoa semuga kita diberi hidayah dan petunjuk oleh Allah swt serta kelapangan masa dan kesihatan tubuh badan dan juga fikiran dalam usaha kita untuk mencari keredhaan Allah swt samada di dunia mahupun akhirat.

setiap manusia akan merasai kematian

Apa yang baik dan benar itu datangnya dari Allah swt dan apa yang salah dan silap itu adalah dari kelemahan manusia itu sendiri. WALLAHUA`LAM

gud luck my dear friends


okeh~


sekarang da masuk bulan mei dan pastinya sudah ramai kawan2 aku pergi menuju hala tuju masing2 especially SPM candidates 2010..slowly fb aku dah mula redup n kawan2 yg selalu teman aku kat fb dah xde...sedih weyh,,1st time aku rase camni nak berpisah ngan membe...bukan pe...kami jadi geng since fom3..pegi mane2 ngan budak2 nie la jugak.study same2,makan same2,tido same2 n buleh kate sume yg kami buat adelah same2..so,its hard 2 let them go...they r my bff..luv uollz damn much!!



hope our friendship last forever n gud luck 2 u all n plizz do remember me alweyz coz i'll remember uollz very much.!! semoga perjalanan hidup korang di mase depn berjalan dengan baik n dirahmati-Nya. bye
mama-running-crying
got to go..

special for bff cayunk


its not 1st time!!

Assalamualaikum...

bile pikir2 balik bodoh ke x ek aku pegi delete blog yg lame tuh..haha..lgpon xde pape pon lam 2..org pon xtaw kwujudan blog 2..juz membe2 dekat je maybe sbb juz suke2 nk try.what-question-mark
but dis time aku dah siries nk berblogging kot..hahaha..so dis is not my 1st time!!

act,aku ad byk crite nak kongsi especially about my life of coz...life is about time journey.skali kita gunakan masa kita utk sesuatu perkara 2 gunalah sebaik-baiknye..


everyone has their own life n different