Friday, 18 November 2011

gembirakah aku berada di IPIK ?



1 sem yg penuh pancaroba suka dan duka sana sini
aku tak sangka yang pada akhir sem 1 ni aku akan gembira sangat
dapat kawan yang sangat2 baik
awal sem dulu aku ingatkan aku xkan dapat kawan yang sangat rapat macam flowers9
tapi ternyata perhitungan aku terpesong
kat bumi IPIK ni aku dapat kawan yg sangat2 baik+comel2
they are mimi maslina, arina mastura
& kakak kacak bergaya

who knows
mereka yang aku percaya dulu takkan jadi rapat ngan aku sekarang dah macam belangkas
kat mana2 mesti kami bertiga
ada sorang lagi
dia ibarat kakak pada kami2 bertiga nie yg masih muda
iaitu miss wan nurhakimah balqis
panjang betol nama =D

aku bahagia bersama mereka walau kami tak sama macam orang lain
kami ada banyak persamaan tanpa tak disedari *mungkin*
but one thing i know I LOVE THEM BERRY MUCHE !!


~kami tiga serangkai~

mimi maslina there

aha! time dinner kediaman
di tengah tu la kakak a.k.a mama kami

ni pulak sweet couple forever
*jeles tengok dorang*

arynn masuchaa yg comel
*suke tengok gelagat dia*

hope our friendship will last forever
not just for this sem

sorry if anything wrong somewhere

<3 but, i really loves you girls <3





Wednesday, 16 November 2011

1 lagi budak hitam




harini dah masuk paper yang ke 3 aku exam
dan tinggal 1 more left
exam pj tadi sangat2 sadis kot
*can't answer it well*


ape aku bace separuh mati tak masuk2 jugak
entah pape sejarah, objektif, definisi sume tu aku baca ngan hafal
tengok2 hampeh takde pulak bende2 camtu nak masuk
kecewa bro~

yang nak kaluar sume benda2 yang aku tekan sangat n takde nota dia
naseb baik mie ada bagi notes petang kelmarin
dapat gak aku view sekali arus camtu
dah la view time jiwe tengah kacau
memang terbaekkk la tak masuk langsung
*credit to mimi maslina ! thanks for the notes*
=D


esok last paper aku for this sem
tak sabar naak balik rumah
biar la duk umah pon bosan tahap cipan
tapi bila duk umah macam heaven kot
tenang je
*kembali jadi bibik kat umah ==" *


music II,
please be nice to me
tak study pape lagi nie..hahaha
tawakal~
nak pegi study daa.
bubui sayang !



Monday, 14 November 2011

10 rules utk boyz dari bakal bapa mertua





Kepada Bf anak aku, 

Peraturan 1: Kalo ko sampai kat pagar umah aku pastu dok hon…hon, pastikan ko bawak barang yang nak dihantar..sebab ko takkan ambik ape2 atau sesapa.

Peraturan 2: Jangan ko pegang2 anak aku depan atau belakang aku. Ko boleh pandang dia, selagi mata ko tak merayau lebih dari paras leher anak aku. Kalo ko takleh jaga tangan ko dari dok pegang2 anak aku..aku boleh tolong cabut dan jaga tangan ko kat umah..

Peraturan 3: Aku tau skang nih fesyen budak2 pakai seluar londeh sampai nampak boxer atau spender ko. Aku ni open-minded, so aku takkan suruh ko pakai seluar tu elok2 cam manusia normal. Tapi, bagi memastikan yang seluar ko takkan terbukak atau dibukak semasa ber’dating’ ngan anak aku, aku akan pakai stapler gun kat dalam laci aku nih untuk lekatkan seluar ko kat pinggang.

Peraturan 4: Aku rasa mesti ko tau pasal kempen seks ‘selamat’ yang omputih dok canang hari2 kat tv atau internet. Kalo tak pakai perlindungan cam kondom atau lain2, ko mungkin akan dapat penyakit yang mungkin membunuh ko satu hari nanti. Meh sini aku nak bagitau, kalo ngan anak aku ni, aku lah pelindung tuh..dan aku akan mendatangkan sakit kat tubuh badan ko dan kemungkinan besar akan bunuh ko jugak. Paham?

Peraturan 5: Biasalah kalo ko nak berkenalan lebih baik ngan aku ni sebagai calon bapak mertua ko..ko nak berbual pasal politik, pasal sukan atau lain2 topik semasa. Aku takmo dengar semua tuh. Satu jer topik yang aku minat nak dengar: bila ko nak antar anak aku balik ke umah ni semula? Dan jawapan yang aku nak dengar cuma: “Awal.”

Peraturan 6: Aku rasa ko ni hensem, popular kat kolej/pejabat ko, banyak peluang nak dating ngan aweks2 lain yang lagi kiut-miut..aku takde hal ngan kelebihan ko tu..selagi anak aku pon ok dengan kepopularan ko. Tapi, sekali ko dah couple ngan anak aku, ko jangan pandai2 cari pompuan lain sampai la anak aku dah bosan ngan ko atau dia break-off ngan ko. Kalo ko wat anak aku nangis, aku pulak akan wat ko nangis.

Peraturan 7: Sementara ko menunggu anak aku bersiap, jangan dok mengeluh kalo dia bersiap lama sangat. Kalo ko nak orang yang punctual, ko leh dating ngan mat askar. Kalo ko bosan menunggu kat luar tu, tolong le wat ape yang patut, cam basuh keta aku atau cat pagar umah aku ni.

Peraturan 8: Tempat2 berikut adalah dilarang sama sekali korang pergi dating; tempat yang ada katil, ada sofa, ada rumput atau apa2 tempat yang leh duduk2 atau baring2. tempat2 yang takde kehadiran orang tua, polis, tok imam. Tempat2 yang gelap. Tempat2 yang membolehkan korang berpegang tangan/menari atau bersukaria. Tempat2 yang panas sampai membuatkan anak aku terpaksa pakai tshirt takde lengan..pakai short skirt. Tempat yang sejuk sampai ko kena panaskan badan anak aku. Movie yang romantic, berunsurkan cium2 tu elakkan. Movie pasal seksa kubur atau hari kiamat dibolehkan.

Peraturan 9: Jangan sekali-kali menipu aku. Aku ni nampak jer perut buncit, kepala hampir botak, tapi aku akan tau semua pergerakan ko dari spy2 aku. Kalo aku tanya ko nak pegi mana, dengan sapa lagi yang join ngan korang, ko ada satu peluang jer nak jawab dengan benar, tiada yang tak benar melainkan benar belaka. Aku ada satu senapang patah, satu cangkul dan lima ekar tanah yang penuh hutan kat belakang umah aku ni. Selalunya aku dok menembak khinzir kat situ. Kalo aku tembak kepala ko kat belakang tu, takde sapa yang nak tanye. Jangan main2 ngan aku.

Peraturan 10: Ko patut takut ngan aku ni..kalo boleh biar sampai sangat2 takut. Aku ni dok teringat2 lagi peristiwa bukit kepong. Sampai skang kalo ada orang datang umah senyap2 pastu dok berbual kat laman aku nak tembak..aku ingatkan komunis. Nanti dah abih dating, sampai kat pintu pagar, bukak pintu kereta dan angkat dua2 tangan ko tinggi2. Cakap dengan jelas “saya datang antar anak pakcik”. Pastu terus blah. Tak payah masuk minum teh. Kilauan matahari yang ko nampak kat tingkap umah aku ni ialah teropong senapang sniper aku.

Sekian, Yg ditakuti,Bapak Kepada Gf ko.





p/s : dahsyat bapak zaman sekarang :D






Sunday, 13 November 2011

how to stay happy!!







p/s : credit to someone's blog





Saturday, 12 November 2011

hiccups adalah sedu



yeay !!
my hiccups is gone forever
what a heaven 



terseksa bangat dapat hiccups tadi adalah lebih dari 3 jam kot asyik tersedu je
oleh kerana terlalu menggangu perjalanan aktiviti harian aku
dah berapa kali minum air entah semata-mata nak bagi hilang benda asing tu
the solution is GOOGLE !!


nasib baik dapat petua kat situ
almaklumlah google is everything. ahakz!


aku dapat tips ni kat sebuah blog
kat blog tu tips dia cenggini :



act, hiccups ni ada banyak cara untuk hilang 
but this is the easiest and fastest *hentam je* way
aku cuba buat sekali je terus hilang
*wink3* 


so kalau ada sape2 yang mengalami masalah yang sama sila lah cuba okai ~

(^O^) y *peace*

au revoir !!

Friday, 11 November 2011

11 11 11







i guess that this 11/11/11 is not a very beautiful day for me
maybe for others it is so awesome
here wedding there engaged
people will take this opportunity to make this date as for their sweet memories

but not for me
i'm not trying to make today as happy as the others that have been planned everything just for today
me? just doing the same activity that i used to everyday
= ="

i dont know why
i'm always getting out of the mood
i'm not me the old one
always with problems

guess that i'm in the exam mood
please understand me my dear~

i want to help you n myself
so, dont keep it inside
tell me WHY
tell me EVERYTHING that i should know
PLEASE~~~~~
*begging you*

T^T


want to see ur smile again
and 
want to hear ur laugh again







Thursday, 10 November 2011

3 more to gOooo~



what a relief after the BM examination
and Alhamdulillah that i can answer the Q but still dont know is it correct or not :)

one thing that i know 
i had tried my best for it

next target
 are the Music and Pj papers

i'm hoping for that also.

i dont want to pass the exam but i want to get the highest pointer that i can



p/s : i'm getting in the study mood now.. 
au revoir <3

Friday, 4 November 2011

broken heart

'
'
'
'
tidakkah kau tahu betapa sakitnya hati ini melihat kau melayan si dia 
adakah kau tahu yang aku terasa seperti mahu menjerit tatkala
 membaca si dia mengatakan 'sayang awak'

betul
sememangnya aku seorang yang berhati keras
tapi tidakkah kau tahu hati yang keras itu boleh menjadi selembut aiskrim 
yang cair apabila terlalu banyak terkena haba disekeliling

wahai hati yang sakit,
jagalah dirimu agar tidak menjadi lebih parah
ini hanyalah untuk seketika
ku berjanji padamu wahai hatiku

Monkey Icon



Thursday, 3 November 2011

Jadual Peperiksaan PPISMP Semester 1 2011

yeah!! 
dah dapat jadual exam nanti.
nasib baik exam 1st paper lambat lagi



the green one is my major course n the orange are my minor courses
aku just nak tunjuk masa untuk paper aku jew
pukul 2.30 petang wooooo...
*dugaan paling besar kalau exam

mengantuklah jawabnya =,="

dahlah soalan main dengan sejarah dan teori bagai
terima jela~

Tuesday, 1 November 2011

:: weeks of theory revision ::

'
'
'
'


i wonder....
can i pass the music theory with flying colour.??
hmm...i must try to masterise it well..

but to be good at theory i must memorise all dat sharp flat thingy and the grouping of the 'taugehs'
*really weak on that topic  =.="

the circle of 4th n 5th
*trying to memorise and masterise*


the notes value
*so far so good*

the time signature

*still confused when the question ask about changing from simple to compound time*


for MUSIC i still can catch up but there is more
BAHASA MELAYU n PENDIDIKAN JASMANI
how is it.what i'm going to answer the test.???
arghhhh.!!!!





Thursday, 27 October 2011

MISSING



i miss the old us 
BUT
i love us now

what a weird feeling
what-question-mark



want to let go 
but scared to lose it




Tuesday, 25 October 2011

home sweet home

yeay !! 
dah balik rumah.. its time to tido tido tido n tido...
nanti balik ipg its time to study study study.....

bosan duk umah rasa nak balik ipg bosan duk ipg rasa nak balik rumah.
bila la nak wujud rasa syukur dalam diri nih.
naseb baik ada rekoder yan terchenta KOT ley gak main2 sikit. haha

setiap kali balik rumah mesti takde orang mane.
masing2 sibuk LOL
tapi takpe dah lali ngan semua 2.

*waiting for the flowers' gathering. miss dem damn much

<3 bunga-bunga kesayangan <3


Thursday, 20 October 2011

jealous

jeles jeles jeles n jeles~
JELES tengok orang yang boley main piano dengan bahagianya n aku ni juz jd pemerhati.
huwaaaaaaaaaaaa......Monkey Icon
  
nak boley main macam dorang jugak. aku x kire
nak jugak !
i'll practise n practise more with my lovely keyboard to be better.

p/s : hope can play it smoothly :)



Sunday, 16 October 2011

ciri2 lelaki idaman malaya

Ciri-Ciri Jejaka Idaman Gadis Melayu

Memandangkan pada situasi semasa yang berlaku sekarang, lelaki yang punya ciri-ciri di bawah adalah lelaki yang punya peluang yang cerah untuk menjadi pilihan gadis melayu…

1-Anda ada kampung halaman di luar negeri (tak kisah di mana) selain dari kampung halaman di Malaysia.

2-Anda ada kemampuan untuk membawa gadis ke luar negara walaupun hanya dengan menaiki tongkang.

3-Tubuh badan yang besar dan tinggi antara perkara yang menjadi penilaian.

4-Kulit anda hitam berkilat, berambut kerinting dan bersuara garau juga merupakan antara ciri-ciri pilihan.

5-Jika paras rupa anda ada ciri-ciri hindustan, nepal dan bangladesh, tidak ketinggalan… lombok.

6-Boleh bercakap dalam bahasa Melayu yang ada slanga bangladesh juga satu kelebihan.

7-Hidung mancung, mata biru, rambut perang dan kulit putih melepak.. ini akan membuat gadis melayu.. jadi layu.

8-Berbulu dada dan berbulu tangan yang lebat .. serlahkan kedua-kedua ini jika bertemu dengan gadis melayu.

9-Punya keluarga besar yang menunjukkan anda ni memang lahir dari keluarga yang ‘power’..

10-Kalau nama anda ada ala-ala nama arab.. jangan sesekali tukar nama, itu aset namanya.

mne2 lelaki yg ad ciri2 di atas mmg cerah mse dpn..huhu...

p/s: jangan percaya sangat..xde ciri2 2 pon cerah mase depan. Monkey Icon Cici

Sunday, 25 September 2011

most memorable

awak !!
terima kasih untuk jam dengan bear yang awak bagi 2..
sangat2 comelll..rasa nak peluk setiap masa.

1st time saya jumpa awak rasa sangat bahagia
x sangka pon ada yg kita dah jumpa
memori yg sangat2 x dapat saya lupakan taw x
setiap kali tengok bear 2 mesti teringat kenangan kita kat mid valley 2
walaupon sekejap tapi very meaningful n full of happiness..

ni teddy yg awak bagi sangat cumell

jam ni kebetulan pulak sy pilih dia tertulis I <3 U


nasib baik ada kawan saya kan awak.boleh jugak kita ambil gambar lagi buat kenangan.lau harapkan samsung awak 2 aje memang xde dah gambar nie.hehe :)



awak cakap awak suka senyuman saya.
so,saya akan sentiasa senyum.
tapi awak pon kena belajar senyum macam saya.hehe


nanti saya nak satu piano taw.simpan duit awal2..nanti saya nak mintak jugak !
lame jugak kita jalan sama2 kan.
hopefully there will be another time that i can meet u even for an hour~

24 September 2011 will be the most memorable date for me ever.
tenkiu very much Ahmad Firdaus.
I Love You so Much !!

i'll make dis as my BEST BIRTHDAY PRESENT !!
all because of u my sweetheart.



Friday, 23 September 2011

duatigasembilan


Cerita 10 hari di putrajaya memang tak dapat aku lupakan.
macam2 perkara yang berlaku. sangat2 memorable !!
bayangkan 1st time dalam hidup aku kena daki tangga tingkat 7. 2 naseb abik tingkat 7..ad classmate aku yg terpaksa daki tangga ke tingkat 17 tinggi 2 weyh..
bukan calang2 orang yg dpt rasa pengalaman camtu.. juz ipgians je..
nak naik lif tapi rasa2 daki tangga lagi cepat sampai.
huhu

but, hari kejadian memang perghhh...
sangat menyeronokkan dan happening lah katekan.. 
Kami para Pelatih Guru telah Mencipta Sejarah !!

tapi...........
assignment tetap masih menghantui diri buat masa nie..
malas nyer nak buat ! T-T

lambatnyer cuti panjang ~

p/s : nak balik rumah qada' tido.. HAHAHA


Monday, 22 August 2011

i did again


A week to go before go to heaven a.k.a home sweet home !!!

Dear Allah, thanks becoz u send me to dis IPIK world..i learnt so many things and the thing dat i love most is You gave me alot of happiness here than before..i'm getting happier now. ^-^


dah hampir end of Ramadhan n banyak experience ak dapat kat sini especially dapat kuar jalan2 dengan classmate..yg membuatkan raya kali ni lebih gempak bila elaun dah masyukk!!
Monkey Wink Yoyo


Raya raya la jugak tapi assignment ntah ke mana...even time raya nanti pon aku still kena bertungkus lumus ciapkan assignment 2...6  assignment to go syakirin~~ Chaiyok2



Monday, 1 August 2011

Ramadhan kembali lagi



pejam celik pejam celik
TUP !TUP!
Ramadhan sudaaa~
excited dan juga tak sangka yg bulan puasa sudah menunjukkan diri ^-^
nasib baik 1st day of Ramadhan tahun ni aku boleh join..memang hepi..


1st time puasa di tempat orang...kalau dulu sebelum puasa tu mesti balik rumah dulu tapi tahun ni.......
sedih wa cakap lu..Monkey Emoticon..miss my home n my femly damn much..tengok orang lain balik tiap2 minggu mesti ada je terdetik lam hati ni jeles!
tapi takpe sya,belajar berdikari la pulak..
esok da start puasa...camne agaknya suasana bazaar ramadhan kat KL ni ek...mesti ramai orang..hihi


rindu suasana puasa kat LeBest dulu..5 tahun puasa kat sana memang macam2 yg berlaku...
kenangan terindah sihhh..nothing can replace 'em..huhu
here,di IPIK aku akan timba 1 pengalaman baru pula..juz wait n see

mengharapkan esemen yang aku buat melambak2 nie akan mendapat berkat bulan Ramadhan juga..InsyaAllah~

Selamat Berpuasa untuk semua!!!





Monday, 4 July 2011

~speechless~













Sunday, 3 July 2011

~i'll try..i hope so~

 two weeks here..
rasa macam nak balik jew...dugaan yang aku terima banyak sangat..tak tahu kenapa..bila keraskan hati orang kata takde perasaan plak..kalau lembutkan hati pulak orang kata manja..which characters should i play..maybe i'm seem happy but that just physically...no one knows what i'm feeling right now..


1st week pon da banyak dugaan.
  1. jam rosak
  2. henfon rosak *ni yang aku paling x tahan
  3. selipar putus 
  4. rasa macam takde ***** jer
semuanya guna duit...dah la elaun lambat lagi nak dapat..nak guna duit banyak pulak tu..hope dat i can get through all this 'simple' things..dear Allah pliz make my heart stronger~

Sunday, 26 June 2011

IPGM Kampus Ilmu Khas



first and foremost,
i would like to thank you to my parent for support me in whatever i'm doing.hahaha *broken english


talking about IPIK..its awesome!!
my first impression is just like "urgghhh...tempat lama..macam tak best jew.."
tapi tu mula2 jew..biasa la manusia kan suka jugde a book by its cover..apa isi kat dalam tu tak tengok lagi kualiti dia..

setelah seminggu aku duk kat IPIK nie boleh kata yang tempat nie memang best..walaupon kuliah aku tak rasa lagi camne..hehe...i think for choosing ipg is the best choice i ever made..Monkey Icon

untuk orientasi pulak aku bagi 9/10..orientasi yang paling bagus aku penah alami kot..haha..sepanjang orientasi ni la aku baru sedar yang pengorbanan seorang guru sangat la banyak...walaupon banyak rushing+pakai baju sama tak boleh basuh+tido tak berapa lewat sangat bagi aku la+kena denda = semua tu mengajar aku erti kesabaran....siyes nih..

JPP pon semua nya okeyy2...apa yang aku nak kate IPIK is the best!!
time orientasi bukan main pack jadual..tapi bila sampai weekend jew bosan gilerr...xtaw nak pegi mana..takde orang nak ajak kuar...sedeyh..hahaha
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
dah la baru seminggu duk sini da macam2 dugaan aku dapat...jam rosak...henfon aku pon rosak...camne la idop aku terumbang ambing la nanti...nak bangun pagi pon takde alarm susah la...nak nangis pon ada Monkey Winksnaseb baek aku ni tabah jew..
pape pon aku harap aku dapat menjadi seorang guru yang baik dari segala segi...wish me luck kay..

Tuesday, 14 June 2011

virus oh virus

malam tadi tengah2 aku duk syok cari pic lam google then boo0mmm!!! 
aku rasa macam kena bom je otak aku nie..kaku jap depan laptop...
ada ke patut virus serang aku punya laptop..sape tak hangin satu badan..

nak serang tu serang jela....jangan blok aku nak on9 lah!!Monkey Winks
sakit hati la sungguh pon...dah la aku ni nak daftar ipg dah..
x lama mana dah pon..laptop pulak buat hal. rasa macam nak sumpah seranah je kat sape yang reka virus tu..

sticky notes aku pon dah rosak..jahanam jahat punya virus..kau takde perasaan ke dok kacau kehidupan seharian aku je..aritu dah kena..kali ni nak pulak...nasib baek aku tak bela kau..lau tak lagi teruk kau buat kat aku kan..

harap2 sempat la siap lau aku hantar kat kedai...ahad ni da nak pergi dah..simpati la sikit wahai virus oiii...
borang2 pon belum setel lagi...camne nie...

waaaaaaaa!!!!MSN Onion Icons
nak nangis ase...mama...tolong la anakmu ini...




13 jun: happy birthday awak !


**HAPPY BIRTHDAY AWAK !!!**  Monkey Icon

my beloved awak..
dah makin besar dan tua awak sekarang..
saya harap awak jaga la kesihatan awak tu elok2 k..nanti sakit saya plak yang susah =.="

maaflah saya tak dapat kasi awak hadiah pape
except suprise untuk awak tu memang saya tak rancang pon
cian awak sampai nangis2 saya buat kat awak
 tapi takpe kedukaan yang manis  Monkey Emoticons
awak ingat sampai bila2 tau...
*padan muka kena tipu

bez la awak sambut bufday awak ngan femly awak
saya x pernah sambut pon tapi dapat hadiah tu adalah...ngeee

by the way, saya doakan awak berjaya lam idop awak
semoga panjang umur dan murah rezeki
may Allah bless you dear~


Saturday, 11 June 2011

jamtigaduapulohempatpagi


alahai mata da sejuk ...

tido la wahai mata kenapa tak nak tido lagi nie

esok konpem mata lebam...argghhhh !!


ni la jadahnya kalau duk layan laptop je memanjang... 
*padan muke ko sya* @_@


saya nak satu bleh tak.??


tadi duk google2 then ternampak la satu pic nie...aku pon tenung la lama2..pastu ak jadi jd cam OMG!! kiut jugak benda alah nie....benda ni da berape kali ak tengok tapi tulah x rase macam nak amek tau pon..skali amek tau terus jatuh hati...what i mean is dat Domo-Kun creature...cumelll sangat!! tapi mulut die 2 seram la tengok..ternganga macam nak makan orang jew.dah la tajam! HAHA
 
waa...nak satu~

awak!! tutup la mulut 2 nanti masuk lalat


tapi ad satu lagi creature nie...lagi super duper cute dari domokun nie..die ni sedare mare ngan domokun gak la..name die danbo...ak suke danbo ni lagi sebab muke die innocent jew..geram j tengok..plus orang yang snap pic2 die kreatif giler sangat2...gua jatuh chenta gua cakap sama lu...hehehe..tapi bile tengok 2 rase cam nak crush2 jew cute little danbo nie sebab die cute+innocent sangat!

    

        \

     

                   

for u dear

cube tengok pic ni plak....pasti ramai yang kate danbo lagi kiut..huhu

   

  
dorang nie sedare jew